+

Kunst en kastelen expositie

Kunst & Kastelen 2017

27 & 28 mei 2017 – Kasteel Gronsveld – Gronsveld (NL)

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2017 gaat opnieuw Kunst en Kastelen door. Het laatste weekend van mei kan je opnieuw genieten in en rond Kasteel Gronsveld voor Kunst en Kastelen editie 2017. De kunstwerken zullen tentoongesteld staan in de prachtige tuin van het kasteel. Tijdens een wandeling kan je genieten van de vele kunstwerken van artiesten uit binnen- en buitenland. Ook dit jaar wordt het geheel opgeluisterd met muziek van de New Orleans jazzband en kan je genieten van een goed glas wijn en overheerlijke vlaai.

Datum

27 & 28 mei 2017      van 12h tot 18h    Toegang: €7,5

Adres                              

 Kasteel Gronsveld         Rijksweg 68      6247 AK Gronsveld (NL)

Route

• 5km van Maastricht  • A2 afslag 56, (Gronsveld)   • Bij rotonde rechtsaf

Foto’s nieuwe beelden

+

Ghistelinck in STYLE

Vrijkaarten Ghistelinck

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
+

Xterieur Waregem expo

Mark Dedrie presenteert een selectie van zijn beelden met The Early Birds Art Gallery.

Nieuwe beelden voor tentoonstelling ‘Art in Nature’

+

Art in Nature 2017

 

 

 

9 Maart start voor de 5 keer de biennale ‘Art in Nature’ met een prominent aantal beelden alsook nieuwe creaties.

De tentoonstelling is vrij te bezoeken op:
De tentoonstelling opent op donderdag 9 maart om 19.30u en is enkel toegankelijk voor bezoekers die zich inschrijven via een eenvoudig berichtje per mail.
Vrijdag 10 maart 19.30u exclusieve tentoonstelling van impressionist Marc Mylemans
Zaterdag 11 maart – zondag 12 maart tussen 11 – 17.30u
Donderdag 16 maart exclusieve avond van ABC Domotica, Christine van Wijnen Villers presenteert met passie op deze avond een tasting van een “kleine” Grand Cru Champagne aan de ene kant en aan de andere zijde bruisende Gin-tonics. Gelieve aan te melden op info@domotica.be
Vrijdag 17 maart 19.30u exclusieve tentoonstelling van aquarellist Guy Gruwier
Zaterdag 18 maart – zondag 19 maart tussen 11 – 17.30u
Zaterdag 25 maart – zondag 26 maart tussen 11 – 17.30u

+

Antiques & Art fair Hasselt

34ste Kunst en- Antiekbeurs van Hasselt

5 hoogdagen voor antiek- en kunstliefhebbers

Van donderdag 09 februari tot maandag 13 februari 2017 strijkt de Kunst- en Antiekbeurs al voor de 32ste keer neer in de Grenslandhallen in Hasselt.
De beurs van Hasselt ontvangt elk jaar meer dan 10.000 liefhebbers uit hoofdzakelijk de Euregio Maas-Rijn.
70 gespecialiseerde antiekhandelaars en kunstgalerieën uit Belgïe, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Schotland etaleren er een gevarieerd aanbod. Je kan er nieuw werk van Mark en andere kunstenaars op de stand van The Early Birds Art Gallery ontdekken. Voor vrijkaarten kan u terecht op info@dedriemark.be  alvast welkom en tot op de beurs.

Toegangsplan op : www.grenslandhallen.be
Plan je reis van deur tot deur met de bereikbaarheidsinformatie op de Slimweg website.
GPS adres : Trichterheideweg
Bus : lijnen H3, 45 et 20A

Openingsuren :
Avant-première: donderdag 09 februari van 15.00 u tot 22.00 u
Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag: van 11.00 u tot 19.00 u
Ladie’s day: maandag 13 februari van 11.00 u tot 19.00 u. Gratis inkom voor alle dames

Toegang: 9€ (gratis tot 15 jaar)

+

Strandlopertjes op Canarisch eiland

Na  bijna 7 maanden ononderbroken werken was er eens tussenuit zijn meer dan aangewezen, je hoofd leeghalen en even van omgeving, natuur en temperatuur genieten om er weer tegen aan te kunnen. Ik had ze niet verwacht maar ook op het vulkanisch zwart-grijze strand waren de strandlopertjes talrijk aanwezig . Blijft een boeiend schouwspel, het aanrollen van golven en wegrennen van deze grappige vogeltjes. Op de tentoonstelling ‘Art in Nature’ kan u alvast 4 nieuwe beelden ontdekken van deze vogeltjes.

+

Abu Dhabi Falcon Hospital

In de buurt van Abu Dhabi International Airport, ligt het Abu Dhabi Falcon Hospital, het grootste en meest geavanceerde valkenziekenhuis. Hoogtepunten zijn een valkenmuseum en een faciliteit met vrij vliegende valken. Jaarlijks worden hier een kleine 22.000 valken behandeld, de artsen spreken van een 100 tot 150 behandelingen per dag. Vermits de vogels in gevangenschap leven slijten hun nagels en snavel niet op een natuurlijke manier af. Ook de dagelijkse voeding is niet van die aard dat hun snavel slijt, dus de vogeltjes kunnen zo een 1 tot 2 per per jaar op manicure. Om de manicure voor beide partijen rustig te laten verlopen gaan de diertjes onder narcose.

Je waant je gewoon in een hospitaal als hier in België, valken hebben ook een uniek paspoort en dit moet aan de balie afgegeven worden voor de valk kan plaatsnemen in de wachtzaal. Ondertussen wordt de fiche opgemaakt voor de valk bij de behandelende arts komt, telkens word in verslag gezet welke behandelingen er gebeurd zijn. Wat ook vaak gebeurd bij valken is dat pennen breken of beschadigd raken tijdens de  jacht. Van iedere pen heeft men in het hospitaal een reserve pen voor het gekwetst gedeelte te herstellen zo kan de valk weer perfect vliegen.

 

+

Beurs in Abu Dhabi

Mei 2016, stopte ik de activiteiten van The Early Birds Art Gallery om me gedurende de daarop volgende 5 maanden volledig te kunnen wijden aan de voorbereiding van de beurs in het Midden-Oosten.