Nieuwe beelden voor tentoonstelling ‘Art in Nature’

+

Art in Nature 2017

 

 

 

9 Maart start voor de 5 keer de biennale ‘Art in Nature’ met een prominent aantal beelden alsook nieuwe creaties.

De tentoonstelling is vrij te bezoeken op:
De tentoonstelling opent op donderdag 9 maart om 19.30u en is enkel toegankelijk voor bezoekers die zich inschrijven via een eenvoudig berichtje per mail.
Vrijdag 10 maart 19.30u exclusieve tentoonstelling van impressionist Marc Mylemans
Zaterdag 11 maart – zondag 12 maart tussen 11 – 17.30u
Donderdag 16 maart exclusieve avond van ABC Domotica, Christine van Wijnen Villers presenteert met passie op deze avond een tasting van een “kleine” Grand Cru Champagne aan de ene kant en aan de andere zijde bruisende Gin-tonics. Gelieve aan te melden op info@domotica.be
Vrijdag 17 maart 19.30u exclusieve tentoonstelling van aquarellist Guy Gruwier
Zaterdag 18 maart – zondag 19 maart tussen 11 – 17.30u
Zaterdag 25 maart – zondag 26 maart tussen 11 – 17.30u

+

Antiques & Art fair Hasselt

34ste Kunst en- Antiekbeurs van Hasselt

5 hoogdagen voor antiek- en kunstliefhebbers

Van donderdag 09 februari tot maandag 13 februari 2017 strijkt de Kunst- en Antiekbeurs al voor de 32ste keer neer in de Grenslandhallen in Hasselt.
De beurs van Hasselt ontvangt elk jaar meer dan 10.000 liefhebbers uit hoofdzakelijk de Euregio Maas-Rijn.
70 gespecialiseerde antiekhandelaars en kunstgalerieën uit Belgïe, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Schotland etaleren er een gevarieerd aanbod. Je kan er nieuw werk van Mark en andere kunstenaars op de stand van The Early Birds Art Gallery ontdekken. Voor vrijkaarten kan u terecht op info@dedriemark.be  alvast welkom en tot op de beurs.

Toegangsplan op : www.grenslandhallen.be
Plan je reis van deur tot deur met de bereikbaarheidsinformatie op de Slimweg website.
GPS adres : Trichterheideweg
Bus : lijnen H3, 45 et 20A

Openingsuren :
Avant-première: donderdag 09 februari van 15.00 u tot 22.00 u
Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag: van 11.00 u tot 19.00 u
Ladie’s day: maandag 13 februari van 11.00 u tot 19.00 u. Gratis inkom voor alle dames

Toegang: 9€ (gratis tot 15 jaar)

+

Strandlopertjes op Canarisch eiland

Na  bijna 7 maanden ononderbroken werken was er eens tussenuit zijn meer dan aangewezen, je hoofd leeghalen en even van omgeving, natuur en temperatuur genieten om er weer tegen aan te kunnen. Ik had ze niet verwacht maar ook op het vulkanisch zwart-grijze strand waren de strandlopertjes talrijk aanwezig . Blijft een boeiend schouwspel, het aanrollen van golven en wegrennen van deze grappige vogeltjes. Op de tentoonstelling ‘Art in Nature’ kan u alvast 4 nieuwe beelden ontdekken van deze vogeltjes.

+

Abu Dhabi Falcon Hospital

In de buurt van Abu Dhabi International Airport, ligt het Abu Dhabi Falcon Hospital, het grootste en meest geavanceerde valkenziekenhuis. Hoogtepunten zijn een valkenmuseum en een faciliteit met vrij vliegende valken. Jaarlijks worden hier een kleine 22.000 valken behandeld, de artsen spreken van een 100 tot 150 behandelingen per dag. Vermits de vogels in gevangenschap leven slijten hun nagels en snavel niet op een natuurlijke manier af. Ook de dagelijkse voeding is niet van die aard dat hun snavel slijt, dus de vogeltjes kunnen zo een 1 tot 2 per per jaar op manicure. Om de manicure voor beide partijen rustig te laten verlopen gaan de diertjes onder narcose.

Je waant je gewoon in een hospitaal als hier in België, valken hebben ook een uniek paspoort en dit moet aan de balie afgegeven worden voor de valk kan plaatsnemen in de wachtzaal. Ondertussen wordt de fiche opgemaakt voor de valk bij de behandelende arts komt, telkens word in verslag gezet welke behandelingen er gebeurd zijn. Wat ook vaak gebeurd bij valken is dat pennen breken of beschadigd raken tijdens de  jacht. Van iedere pen heeft men in het hospitaal een reserve pen voor het gekwetst gedeelte te herstellen zo kan de valk weer perfect vliegen.

 

+

Beurs in Abu Dhabi

Mei 2016, stopte ik de activiteiten van The Early Birds Art Gallery om me gedurende de daarop volgende 5 maanden volledig te kunnen wijden aan de voorbereiding van de beurs in het Midden-Oosten.

Tres Chic

 

 

donderdag 18 augustus | vip-opening (invitations only)
vrijdag 19 augustus | 17-23u
zaterdag 20 augustus | 13-23u
zondag 21 augustus | 13-21u
maandag 22 augustus | 13-21u

Strandlopertjes

Portugal, Algarve 2016

Wat gaat er rond in het hoofd van een kunstenaar/vogelliefhebber, waar is hij nu mee bezig? Welk beeld/vogel gaat er volgen? Vragen waar ik ook niet echt een eenduidig antwoord op kan geven, meestal is het een vogel waar op dat moment het meest mijn aandacht naar toegaat. Zo ben ik nu bezig met een reeks strandlopertjes, een vogel die me   al jaren boeit. Ik denk er al reeds zo lang aan om hem te maken. Onlangs bij de vele strandwandelingen aan de Algarve kwam ik deze vogel meerdere malen tegen en heb ik een aantal mooie plaatjes kunnen schieten. Het begin van iets nieuws …

 

Kunststof als alternatief voor brons?

” België voorjaar 2016″ Dit voorjaar liet de lente op zich wachten en we hadden nauwelijks eerder een moment om tot rust te komen. Niet te warme temperaturen, zo tussen de 16 -21° is voor ons top. En dan nog een land zoeken waar de lente iets vroeger op de agenda staat…dan is Portugal de uitgekozen plek om met wat geluk een mooie start te maken.  Over een paar regendruppeltjes gaan we niet zeuren, het was gewoon een perfecte periode, met kleurende en geurende bloemenvelden. Je komt tot ontdekking dat je reukorgaan onrecht aangedaan wordt in je eigen land.

Kunst – natuur en werk die snijlijnen liggen zeer dicht in mijn leven en dat laatste wil ik daar een beetje er van los krijgen. Dat dit niet zo eenvoudig is kunnen we onder de noemer beroepsmisvorming of gewoon passie voor schoonheid, kunst en natuur thuisbrengen.  MértolaZo zag ik in Mértola een beeldengroep van dieren en vogels, eerste blik van ver dacht ik aan bronzen beelden tot we naderden en zag dat ze uit kunststof vervaardigd waren met een bronzen look. De omvang van de beeldengroep deed me bij voorbaat twijfelen aan de investering in brons voor de regio en het land. Een eenvoudige handoplegging(bronzen beeld voelt meestal kouder aan dan zijn omgeving …heb je geen ring of ander hard materiaal voor nodig) op de huid van een van de beelden bevestigde mijn vermoeden dat de beelden uit kunststof vervaardigd waren.

Van op afstand merkte ik reeds roestige vlekken doorheen de groene huid, typerende plekken voor iets dat fout gaat. Dichtbij waren al gauw barsten en scheurtjes te zien waarlangs de roest zich verspreide. ik heb de beelden dan allemaal afzonderlijk bekeken en er was geen beeld(dier op vogel) die niet onder de roestvlekken zat. Barsten in de poten, vleugels, oren en romp, het is kwestie van tijd dat er effectief beelden loskomen van hun bevestiging en of er delen van de beelden er af vallen. Met deze blog wil ik echter geen afbreuk doen aan de kunstenaar zijn creaties, ik kon het uitgebeelde en de presentatie ten zeerste smaken. Toch mijn hart bloed te weten dat die schoonheid maar voor beperkte duur is,  bij aanvang zal men overwogen hebben om dit in brons te realiseren maar kostprijs zal de beslissende factor geweest zijn waarom men heeft geopteerd voor een goedkope realisatie. Of dit op termijn een beter koop realisatie blijkt meen ik terecht twijfels te uiten. Zie hiervoor bijgevoegde foto’s van de beelden.

 

Heel Nederland de lucht in ook bij Galerie T

Dit weekend is het zover! Heel gevleugeld Nederland de lucht in. Op zes vogelvriendelijke hot spots zijn ze neergestreken, vogels van allerlei pluimage, van Appingedam, via Nieuw Amsterdam , Schokland en Zeist tot in Rotterdam en Middelburg.
Getekend, geschilderd, geëtst, op steen gedrukt, uit steen gehakt, met klei geboetseerd of in brons gegoten, een lust voor oog en hart.
Voor vogelvrienden en vogelgekken, voor kunstliefhebbers ja, voor iedereen! Het voorjaar breekt aan in Nederland Vogelland. 112 kunstenaars laten u meegenieten.
Bezoek deze vogelplekken, een kijker hoeft dit keer niet mee. Alle vogels op armlengte afstand.
Voor een blijvende herinnering schaf de bijzondere kunstvogel gids ‘Hoogvliegers van het Laagland’ aan of een prachtig kunstwerk.
Kijk voor alle informatie op de fraaie vogelsite van Hèlen Daalmeijer: http://www.hoogvliegersvanhetlaagland.nl

Volgende kunstwerken treft u aan bij galerie T te Middelburg