Abu Dhabi Falcon Hospital

In de buurt van Abu Dhabi International Airport, ligt het Abu Dhabi Falcon Hospital, het grootste en meest geavanceerde valkenziekenhuis. Hoogtepunten zijn een valkenmuseum en een faciliteit met vrij vliegende valken. Jaarlijks worden hier een kleine 22.000 valken behandeld, de artsen spreken van een 100 tot 150 behandelingen per dag. Vermits de vogels in gevangenschap leven slijten hun nagels en snavel niet op een natuurlijke manier af. Ook de dagelijkse voeding is niet van die aard dat hun snavel slijt, dus de vogeltjes kunnen zo een 1 tot 2 per per jaar op manicure. Om de manicure voor beide partijen rustig te laten verlopen gaan de diertjes onder narcose.

Je waant je gewoon in een hospitaal als hier in België, valken hebben ook een uniek paspoort en dit moet aan de balie afgegeven worden voor de valk kan plaatsnemen in de wachtzaal. Ondertussen wordt de fiche opgemaakt voor de valk bij de behandelende arts komt, telkens word in verslag gezet welke behandelingen er gebeurd zijn. Wat ook vaak gebeurd bij valken is dat pennen breken of beschadigd raken tijdens de  jacht. Van iedere pen heeft men in het hospitaal een reserve pen voor het gekwetst gedeelte te herstellen zo kan de valk weer perfect vliegen.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.