Geselecteerd voor 2 museumtentoonstellingen in V.S

HET WERK VAN MARK DEDRIE IS OPNIEUW GESELECTEERD VOOR INTERNATIONALE TENTOONSTELLINGEN

Twee werken van Mark Dedrie, ‘Sword-billed Hummingbird’ en ‘Grouse’, hebben hun vleugels uitgeslagen en beginnen aan een trans-Atlantische reis in het najaar van 2019. Mark’s werk is voor het eerst opgenomen in de tentoonstelling Birds in Art. Hij zal ook voor de tweede keer deelnemen aan de museumbeurs ‘Art and the Animal‘.
 
Birds in Art
Eenennegentig kunstenaars en 15 meesterkunstenaars nemen deel aan Birds in Art. Deze jaarlijkse tentoonstelling, die voor het eerst werd gehouden in 1976, toont de beste hedendaagse artistieke interpretaties van vogels. De geselecteerde kunstenaars tonen allemaal één werk. Mark zal zijn ‘Sword-billed Hummingbird’ tentoonstellen, een kunstwerk met een sterke compositie. Kijk maar naar de lijn van de snavel van de vogel in relatie tot het palmblad waarop hij staat.
 
Het Leigh Yawkey Woodson Art Museum in Wausau, Wisconsin, waar Birds in Art wordt gehouden, is een iconische locatie. Het is het meest prominente vogelmuseum van de wereld, met een uitgebreide collectie en voortdurend wisselende tijdelijke tentoonstellingen met schilderijen, sculpturen en grafisch werk die de natuurlijke vogelschoonheid eren. Veel van de kunstenaars die werden geselecteerd voor Birds in Art, hadden een succesvolle commerciële carrière in de Verenigde Staten.
 
Art and the Animal
De jaarlijkse Art and the Animal museumshow, die dit jaar wordt georganiseerd door het Briscoe Western Art Museum in San Antonio, Texas, heeft Mark voor de tweede keer in hun selectie opgenomen. De American Society of Animal Artists organiseert deze prestigieuze jaarlijkse gejureerde tentoonstelling. De tentoonstelling biedt alleen de beste dierenkunst en het is een grote eer voor kunstenaars om aan deze show deel te nemen. De organisatoren selecteerde Marks bronzen beeld van de ‘Grouse’.
 
Praktische informatie
Birds in Art
De openingsweekends zijn van 5 tot 8 september 2019 in het Woodson Art Museum, 700 N 12thStreet, Wausau, WI 54403. De 44-jaarlijkse tentoonstelling loopt van 7 september tot 1 december 2019.
 
Art and the Animal
De 59e editie van Art and the Animal loopt van 19 september tot 1 januari 2020 in het Briscoe Western Art Museum in San Antonio, Texas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.