Geselecteerd voor gereputeerde internationale tentoonstellingen


Twee werken van Mark Dedrie, ‘Sword-billed Hummingbird’ en ‘Grouse’ slaan hun vleugels uit en gaan op trans-Atlantische reis in het najaar van 2019. Mark behoort voor het eerst tot de selectie van de Birds in Art tentoonstelling en hij neemt voor de tweede keer deel aan de museumshow Art and the Animal.

Mark Dedrie
Mark Dedrie

Birds in Art

91 kunstenaars en 15 master artists nemen deel aan Birds in Art, een tentoonstelling die sinds 1976 elk jaar wordt georganiseerd en die enkel de beste hedendaagse artistieke interpretaties toont van vogels. De geselecteerde kunstenaars laten elk één werk zien. Mark stelt zijn ‘Sword-billed Hummingbird’ of Zwaardkolibrie tentoon, een kunstwerk met een sterke compositie. Kijk maar eens naar de lijn van de snavel van het beestje in verhouding tot het palmblad waar het op staat.
Het Leigh Yawkey Woodson Art Museum in Wausau, Wisconsin, waar Birds in Art plaatsvindt, is een iconische plek. Het is het belangrijkste vogelmuseum in de wereld, met een uitgebreide collectie en altijd wisselende expo’s met schilderijen, sculpturen en grafisch werk waarin de natuurlijke schoonheid van vogels te bewonderen valt. Een selectie voor de Birds In Art tentoonstelling effent vaak het pad voor een succesvolle commerciële carrière in de Verenigde Staten.

Art and the Animal

De museumshow Art and the Animal, die dit keer plaatsvindt in The Briscoe Western Art Museum in San Antonio, Texas, selecteerde Mark voor een tweede maal. Deze prestigieuze tentoonstelling wordt jaarlijks georganiseerd in de V.S. door de Society of Animal Artists. Alleen de beste dierenkunst staat er tentoongesteld en het is dan ook een grote eer voor kunstenaars om deel te mogen nemen. De organisatoren selecteerden ‘Grouse’, een bronzen kunstwerk van Mark naar het beeld van een Schotse sneeuwhoen.

Praktisch

Birds in Art
Het openingsweekend staat gepland van 5 tot 8 september 2019, Woodson Art Museum, 700 N 12th Street, Wausau, WI 54403. De tentoonstelling, de 44ste editie, is open voor het publiek van 7 september tot en met 1 december 2019.

Art and the Animal
De 59ste editie van Art and the Animal vindt plaats van 19 september tot 1 januari 2020 in The Briscoe Western Art Museum in San Antonio, Texas.

More information?
Contacteer Francis via info@earlybirdsart.com