04/11/2023/2023

Nieuw sculptuur van Houtsnip op brons hout te ontdekken op Antica Namur 2023 van 9 -11 november


16/9/2023

Kiwi Sculptuur vindt nieuwe thuis in Leigh Yawkey Woodson Art Museum"


16 September Ik kreeg deze week ongelooflijk spannend nieuws uit de Verenigde Staten: mijn bronzen kiwi-sculptuur is aangekocht door The Leigh Yawkey Woodson Art Museum. Dit is de tweede keer dat een van mijn sculpturen aan hun collectie is toegevoegd, de eerste keer was dat de zwaardkolibrie. Wat deze aanwinst voor mij extra betekenisvol maakt, is dat het museum gespecialiseerd is in vogels in de kunst uit de hele wereld. Het feit dat mijn creatie een plaats heeft gevonden in een museum dat gewijd is aan Vogels in de Kunst is een hele eer en inspireert me om voortdurend de grenzen van mijn vak te verleggen als het gaat om het afbeelden van vogels. Als ik nadenk over deze prestatie, kan ik niet anders dan een gevoel van voldoening en motivatie voelen om de lat nog hoger te leggen. Ik ben zelfs al vergevorderd met het ontwerpen van mijn volgende beeld voor de komende tentoonstelling 'Birds in Art 2024'. In mijn geestesoog zie ik het voltooide werk al voor me en ik zweef op wolkjes terwijl ik mezelf onderdompel in dit creatieve proces.

6/9/2023

Het dier als monument met "Crescendo" een zwaan van Mark Dedrie.


"Opwindend Nieuws: 'Crescendo', de Exclusieve Zwaan van Mark Dedrie, Reist Volgende Week Af naar Parijs voor Een Prestigieuze Groepstentoonstelling van 18 Animaliers! Mark Dedrie's prachtige bronzen sculptuur, 'Crescendo', staat op het punt om internationaal te schitteren. Deze adembenemende zwaan is het laatst beschikbare exemplaar uit een beperkte reeks van 6+4EA, en het zal deel uitmaken van een opvallende expositie in Parijs. Mis deze zeldzame kans niet om 'Crescendo' in al zijn glorie te bewonderen en te genieten van de creaties van 17 andere getalenteerde animalier-kunstenaars. Deze tentoonstelling belooft een onvergetelijke viering van kunst en schoonheid te worden."

5/7/2023

Geselecteerd voor de museumshow Birds in Art 2023 te Wassau USA


9 september - 26 november 2023 Vogels inspireren ons op eindeloze manieren door hun vlucht, schoonheid en verrukkelijke maniertjes. De 48e jaarlijkse tentoonstelling viert vogelwonderen door middel van frisse interpretaties in originele schilderijen, beeldhouwwerken en grafiek die in de afgelopen drie jaar zijn gemaakt.

6/05/2022

De rode ibis is geselecteerd voor de expositie in Leigh Yawkey Woodson Art Museum


Ik deel het goede nieuws dat de Rode Ibis is geselecteerd voor de tentoonstelling 'Birds in Art' in 2022 in het Leigh Yawkey Woodson Art Museum. 944 kunstwerken werden ingezonden door 569 kunstenaars. Ze selecteerden twee- en driedimensionale werken van 94 kunstenaars die samen de tentoonstelling zullen vormen, samen met het werk van 23 Master Artists, die eerder door het museum werden geëerd en vrijgesteld van het jureringproces.

12 maart t/m 10 april 2022

Uitgave nieuw boek en tentoonstelling 'Timeless Sculptures'


Timeless Sculptures is het vierde boek en tot nu toe het meest omvangrijke overzicht van het oeuvre van dierkunstenaar Mark Dedrie. Van gloednieuwe creaties tot enkele klassiekers, je ontdekt ze allemaal. Doorheen het boek vertelt Mark ook wat de inspiratiebronnen zijn, die zijn werk beinvloeden. Kijken en genieten van Timeless Sculptures? Dat kan vanaf 12 maart in de Early Birds Art Gallery

Antica Namen van 12 t/m 2& november 2021


Na twee jaar geen beurs deelname is het met veel goesting uitkijken naar het hernemen van afgelaste events. Steeds leuk om je creaties op andere locaties te kunnen tonen.

Nieuwe tentoonstelling met schilderijen van Bernard Buffet en gloednieuwe sculpturen van Mark Dedrie


Na een geruime periode van zelf isolatie is er een prachtig nieuwe collectie beelden te ontdekken. En dit in één van de mooiste galerijen in Knokke! Mark kijkt er dan ook naar uit jullie weer te mogen ontmoeten tijdens het opening weekend van 6 - 7 - 8 augustus

Tentoonstelling in Arizona-Sonora Desert Museum


Openingstijden september 9.00 - 14.00 uur Dagelijks www.societyofanimalartists.com Koop Animal Impressions Works Toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen bij museumtoegang of lidmaatschappen. Hoe drukken dieren op ons waardering uit voor de natuurlijke wereld, voor onze verbinding met het dierenrijk, met onze planeet en met onze eigen menselijkheid? Wat zijn onze indrukken van deze dieren en hun leven? Deze tentoonstelling is een verzameling werken van leden van de Society of Animal Artists die: overwegen en interpreteren van deze vragen via verschillende media. De Society of Animal Artists is een internationale organisatie voor kunstenaars die dieren en dieren in het wild schilderen, beeldhouwen of tekenen, opgericht in 1960. De 60 stukken in deze speciale tentoonstelling vertegenwoordigen kunstenaars uit 7 landen en 27 staten in de VS.

Early Birds Art Gallery is open op een gloednieuwe locatie in Knokke


Nieuw sculptuur van pijlstaarteend met pijltjes


Prachtig artikel in Landleven magazine januari 2021


Geselecteerd voor museumshow Birds in Art 2020 en museum tour door de VS in 2021


Birds in Art 2020. Kunstwerken van 114 kunstenaars van over de hele wereld zijn opgenomen in de 45e jaarlijkse Birds in Art-tentoonstelling. Dit jaar hebben 510 kunstenaars 830 kunstwerken ingezonden voor de jury van drie personen. De tentoonstelling bevat kunstwerken van de meesterkunstenaar van het museum, Timothy David Mayhew uit 2020, 22 die tijdens eerdere Birds in Art-tentoonstellingen werden uitgeroepen tot Master Artists, en 91 kunstenaars wier werk door de jury werd geselecteerd. Birds in Art, dat originele schilderijen, sculpturen en afbeeldingen presenteert die in de afgelopen drie jaar zijn gemaakt door kunstenaars over de hele wereld, viert opnieuw de wonderen van vogels door middel van nieuwe artistieke interpretaties. Bekijk deze lijst met de kunstenaarsnamen van Birds in Art in 2020 wiens werk is opgenomen in de tentoonstelling van 2020.

Woodson Art Museum koopt bronzen beeld van Mark Dedrie


Geweldig nieuws! Het Leigh Yawkey Woodson Art Museum heeft beslist mijn Zwaardkolibrie aan te schaffen voor hun permanente collectie.  Het Woodson Art Museum is niet zo maar een museum, het is de thuisbasis van de jaarlijkse Birds in Art tentoonstelling. Deze expositie, waar de zwaardkolibrie te bewonderen is, loopt nog tot 1 december 2019. De organisatie verwacht meer dan 16.000 bezoekers.  Na de tentoonstelling gaat de Sword-billed Hummingbird ‘on tour’ naar het Wichita Falls Museum of Art in Texas, de Newington-Cropsey Foundation in New York en ten slotte het Wendell Gilley Museum in Maine. Daarna keert het terug naar de collectie van het Woodson Art Museum.

Het maken van de cover van het exclusief boek 'I AM THE BEST'


In juni hadden we groot nieuws: twee werken van Mark Dedrie worden opgenomen in beroemde internationale tentoonstellingen. ‘Sword-billed Hummingbird’ trekt naar Birds in Art in het Woodson Art Museum in Wausau, V.S. En ‘Grouse’ reist naar Art and the Animal in The Briscoe Western Art Museum in San Antonio, Texas.

Schenking aan de gemeenschap


Aan de linkerzijde ziet u een snapshot van de didactische installatie van het wordingsproces van klei tot een bronzen ijsvogel. Deze installatie is een geschenk van de kunstenaar aan het Leigh Yawkey Woodson Art Museum in 2019 en is er permanent te zien.

Geselecteerd voor gereputeerde internationale tentoonstellingen


Twee werken van Mark Dedrie, ‘Sword-billed Hummingbird’ en ‘Grouse’ slaan hun vleugels uit en gaan op trans-Atlantische reis in het najaar van 2019. Mark behoort voor het eerst tot de selectie van de Birds in Art tentoonstelling en hij neemt voor de tweede keer deel aan de museumshow Art and the Animal.

Early Birds Art Gallery


Dumortierlaan 38 te Knokke. Voor de grootste collectie bronzen beelden van Mark Dedrie kan u terecht, alle weekends van 11u-18u alsook tijdens de vakantiedagen.

Art in Nature 2019


Art in Nature – van 2 maart tot 31 maart 2019 in het Kasteel van Schoten. Enkel in het weekend.